Contractstop bij Ecopower 

Ecopower zet tot eind april 2022 een tijdelijke stop op het afsluiten van nieuwe elektriciteitscontracten omdat ze de toestroom van de vele aanvragen niet meer bol gewerkt kregen. Dat hun tarieven 10% lager liggen dan bij andere leveranciers heeft hier veel mee te maken. Van deze periode wordt gebruik gemaakt om de achterstand weg te werken en om de situatie op de energiemarkt verder te bestuderen. 

Zodra de tijdelijke stop wordt opgeheven zullen Vlaskracht aandeelhouders terug een elektriciteitscontract kunnen afsluiten bij Ecopower waarvoor je anders eerst aandeelhouder van Ecopower moet worden. Op voorwaarde dat de vraag de productie kan blijven volgen.

Ecopower belevert zijn klanten met groene elektriciteit waarvan 85% lokaal is opgewekt met zon en wind. De overige 15% groene elektriciteit wordt op de markt aangekocht. Op die manier kan de stroomvoorziening ook op momenten dat de productie laag is, verzekerd blijven. Die 15% moet aangekocht aan dagprijzen waardoor ook Ecopower deels onderhevig is aan de prijsschommelingen op de elektriciteitsmarkt.