Nieuwsbrief augustus 2019

Beste Vlaskrachters,

De zomervakantie begint op zijn einde te lopen en onze eerste projecten staan op het punt om uitgevoerd te worden. Dus vliegen we er terug met volle moed in en geven we via deze nieuwsbrief een korte update.

  • Een heet najaar staat ons te wachten

En of het een druk najaar zal worden: we hebben de eerste kapitaaloproep voor het zonnepaneelproject voor Ubuntux8K in september. We staan op het Zwevegem Klimaatfestival op 5 en 6 oktober met een infostand, onze bestuurder Renaat Ide zal er in een plenaire sessie Vlaskracht toelichten. Op zondag 6 oktober zijn we ook de hele dag aanwezig tijdens de Hangar K Open Bedrijvendag.

Het project Zonkracht loopt ook op volle toeren waarbij we reeds onze voorstellen overgemaakt hebben aan de gemeentes en waarbij we van verschillende gemeentes de “go” kregen om naar de volgende fase te gaan. Dit wil zeggen dat we momenteel de technische voorbereiding aan het treffen zijn met onze partners om nog dit jaar de eerste projecten uit te kunnen voeren. Natuurlijk wil dit dan ook zeggen dat hier ook nog een kapitaaloproep voor zal volgen.

Ook nodigen we op 28 september alle burgercoöperaties van Vlaanderen uit in Hangar K voor 16 workshops, dit is meer dan een interessante dag! We zoeken voor deze bijeenkomst nog een paar extra handen om de dag zelf mee te helpen.

  • Workshop vrijwilligers “Communicatie”

Communicatie vinden wij binnen Vlaskracht zeer belangrijk. Met onze transparante werking doen we dan ook volledig beroep op de vrijwilligheid van mensen. Die niet alleen helpen om projecten mee voor te bereiden en tot een goed einde te brengen. Maar ook om onze stem te zijn tijdens evenementen en roadshows, het verhaal van Vlaskracht over te brengen naar de mensen in de straat en onze klanten te overtuigen waarom een samenwerking een goede zaak is voor zowel de klant als voor de gemeenschap.

Heb je zin om hier mee aan samen te werken, kom dan zeker naar onze vrijwilligersavond die in het teken zal staan over communicatie. Hier zullen we ideeën wisselen over hoe we bijvoorbeeld informatiesessies zullen geven aan de inwoners en verder zullen communiceren met de gemeentebesturen binnen het project Zonkracht, hoe wij samen aan de personeelsleden van UBUNTUx8K het project zullen voorstellen en hun uitnodigen om aandelen te kopen om mee te investeren in hun eigen bedrijf. Of hoe we bijvoorbeeld naar de klant of de buitenwereld kunnen communiceren over windprojecten, e-deelwagens, zonneprojecten, … . Je kan het niet gek genoeg bedenken of intern zijn we wel bezig met verschillende potentiële projecten die we aan het analyseren zijn op haalbaarheid en rentabiliteit.

Daarnaast willen we als Vlaskracht ook instaan om de gemeenschap informatie te verschaffen over duurzame energie en energie-efficiënte. In de maand november – december zullen we terug een voordracht / debat organiseren waarbij ideeën en helpende handen zeker welkom zijn!

Spreekt communicatie (in de breedste zin van het woord) je aan en wil je samen met de overige vrijwilligers aan een duurzame lokale gemeenschap werken of wil je eens komen kijken hoe zo een avond verloopt, dan ben je meer dan welkom.

Locatie: Hangar K – Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, 8500  Kortrijk, zaal Stephanson.
Timing: woensdag 28 Augustus 19h30 – 22h


Ben je van plan te komen, laat het weten aan philippe.awouters@vlaskracht.be, 0471/021.021, of kom gewoon af! Tot dan.