Nieuwsbrief december 2019 – kapitaaloproep

Nieuwsbrief december 2019 – kapitaaloproep

De dagen worden kortere en de temperatuur zakt zienderogen. De winter komt er aan en het nieuwe jaar staat voor de deur maar Vlaskracht zit alles behalve in zijn winterslaap!

Nadat het eerste project bij UBUNTUx8K, PV-project van 124kW, operationeel was. Zijn we meteen begonnen met de voorbereiding en uitvoering van het project ZONkracht (fase 1 is goed voor 1,3MW aan PV-installaties of 4.200 panelen), in samenwerking met Beauvent.

De voorbije weken waren we druk in de weer om het project voor te stellen aan de burgers van de gemeenten die eerst aan bod kwamen. Dit was het geval voor de gemeenten Zwevegem, Harelbeke, Deerlijk en Menen. Na de voorstelling van de projecten per gemeente gaven we meteen de burger ook de kans om aandelen te kopen voor deze projecten. Waarbij we tot op heden tal van nieuwe aandeelhouders over de verschillende gemeenten heen mogen verwelkomen! De verschillende projecten worden voorgesteld op onze website.

De eerste installaties zijn reeds in uitvoering, hieronder kan je foto’s terugvinden van de geplaatste installatie op het gemeentehuis te Deerlijk en de Gemeenteschool De Barthel te Menen.

Daarnaast moeten de voorstellingen voor Wervik en Waregem nog door gaan, gevolgd met de kapitaalsoproep bij de burgers van de desbetreffende gemeente / stad. Voor Wervik gaat de voorstelling door op donderdag 12 december om 19.30 uur in de Raadszaal van het Stadshuis. Samen met de hierboven vermelde stadsbesturen en de overige stadsbesturen opgenomen in de tender van Leiedal, wordt de voorbereiding getroffen om de volgende reeks projecten uit te werken.

Daarom geven we de eigen coöperanten ook de mogelijkheid om aandelen van Vlaskracht aan te kopen. Dit zal gebruikt worden om zowel het project ZONkracht verder te financieren als om voorbereidende studies op te starten voor toekomstige projecten. De kapitaaloproep zal vanaf vandaag starten, hierbij is het mogelijk als aandeelhouder om aandelen aan te kopen tot het maximaal van 20 aandelen (incl. reeds aangekochte aandelen). Het maximaal van 20 aandelen is een wettelijk maximaal aantal, dit staat gelijk met de aankoopsom van €5.000.

Het opengesteld bedrag voor de eigen aandeelhouders is €200.000. Gezien de interesse die getoond werd bij de kapitaalrondes voor de projecten (Ubuntu en ZONkracht) en het feit dat we al met 460 aandeelhouders zijn, verwachten we dat deze kapitaalsronde dan ook niet lang op zich zal laten wachten tot deze volledig opgehaald is. Op deze link wordt u doorverwezen naar onze website voor het aankopen van de aandelen. Op deze manier investeren we samen en lokaal in duurzame energie!

We zijn nog steeds op zoek naar bijkomende vrijwilligers, die samen met de oprichters samenwerken om projecten tot een goed einde te brengen. Daarnaast staan we ook steeds open om nieuwe opportuniteiten te bekijken en potentiële projecten te becijferen. Heb je weet van een project of een mogelijke kans waarbij Vlaskracht zijn steentje kan bijdragen, laat dit zeker weten via ons antwoordformulier op de website.

De raad van bestuur van Vlaskracht dank alle aandeelhouders voor het vertrouwen in ons overkoepelend project en wenst iedereen een voorspoedig en gelukkig 2020!