Nieuwsbrief mei 2019

De eerste zonnestralen komen piepen, de lentekriebels zijn in het land! Gelukkig hebben we vanuit Vlaskracht niet stil gezeten en geven we met deze nieuwsbrief een korte update.

  • 10 klimaatacties die werken!

Op donderdag 6 juni organiseren we een voordracht over het boek van Pieter Boussemaere, “10 klimaatacties die werken!“. Waarin hij door middel van naakte feiten, vrij van politieke ideologie, enkele praktische acties wil aankaarten.

Is hernieuwbare energie nu mythe of realiteit? Hoe kunnen we omgaan met energiezuinigheid, voedselkilometers en vliegen? Dit zijn een paar onderwerpen die de revue zullen passeren. Over één stelling zijn we het alvast eens: “wek je eigen groene stroom op en sluit je aan bij een energiecoöperatie”!

Voor de inkom vragen we €5, voor de coöperanten en hun gezinsleden is dit gratis. Graag inschrijven via inschrijving@vlaskracht.be, gewoon afkomen mag ook!

Dit gaat door in Hangar K (Nelson Mandelaplein 2 / Kortrijk weide, 8500 Kortrijk) om 20.00 uur.

 

  • ZonKracht – Aanbesteding Leiedal

Samen met enkele vrijwilligers hebben we onze eerste screening gedaan voor meer dan 100 daken voor de gemeentes Deerlijk, Harelbeke, Zwevegem, Lendelede, Wevelgem, Waregem en Wervik. De gemeente Menen heeft de beslissing genomen om ook mee in dit project te stappen!

Dit resultaat wordt nu overlopen samen met BeauVent, waarna we de resultaten aan de verschillende gemeentes zullen voorleggen. Gezien de omvang van het project hebben we het kind een naam gegeven en dopen we deze tot ZonKracht.

We danken alvast de vrijwilligers om samen met ons deze technische uitwerking rond te krijgen!

 

  • REScoop

Proficiat aan onze medeoprichter Philippe Awouters! Hij werd deze week aangesteld in de Raad van Bestuur van REScoop.Hij mocht meteen de handen uit de mouwen steken en het moment organiseren om het Rescoop Memorandum te overhandigen aan Minister Lydia Peeters. In dit Memorandum worden de standpunten omschreven vanuit de verschillende energiecoöperaties. Hopelijk zal naast onze stem, ook onze mening gelden na de volgende verkiezingen! De steun van ETION hebben we alvast.

Het Memorandum kan je nalezen via deze link.

Dit zal doorgaan op zaterdag 18 mei 2019, bij de coöperatie Bronsgroen te Hasselt.