VlasKracht Nieuwsbrief augustus 2018

  • Oprichting

De oprichters hebben een akkoord kunnen sluiten en de statuten zijn opgemaakt. Dit wil dus zeggen dat we nu echt van start kunnen gaan en ons volop kunnen focussen op een verduurzaming van onze lokale gemeenschap.

De 8 oprichters zullen een bestuur samen stellen, deze zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking en het verzorgen van de projecten. Dit allemaal op vrijwillige basis en hopelijk met de steun van iedereen met een duurzaam hart. De taken die we moeten uitvoeren zullen we met de volle goesting en energie op ons nemen, het zou altijd leuk zijn om ondersteunende handen te krijgen van mensen met een zelfde visie.

Indien je je aangesproken voelt, neem zeker even contact met ons op.

  • LOGO

Met trots kunnen we, naast de naam, ook ons logo voorstellen. We hopen dat binnenkort onze naam een gekende term zal zijn in vele oren en ons logo een vaste waarde in het straatbeeld.

Kan je ook het vlaskapelletje vinden… .

  • Bijeenkomst – 6 september 2018

Graag zouden we onze startup willen vieren met een korte bijeenkomst voor iedereen die interesse toont of graag een korte babbel wil komen doen. Dit zal doorgaan op donderdag 6 september, om 18.30u in Bistro Au Casino (Doorniksewijk 31, 8500 Kortrijk).

Tussen pot en pint ontstaan soms de beste gesprekken en de gekste ideeën!

  • Week van de duurzame gemeente

Van 18 tot 25 september neemt Kortrijk deel aan de Vlaamse “Week van de duurzame gemeente”. We maken deel uit van de “lokale helden” gezien we ons actief willen inzetten voor duurzame ontwikkelingsdoelen.

Tijdens de week van 18 – 25 september, kan je alles terugvinden op www.duurzamegemeente.be .

  • Website
Ook de website is in de maak, hierop zal het mogelijk zijn heel wat informatie terug te vinden over de coöperatie en de projecten. Alsook zal het mogelijk zijn om direct mee te investeren en een aandeel aan te kopen van €250 per stuk.