Vlaskracht Nieuwsbrief september 2018

Net als vele studenten beginnen vol goede moed aan het nieuwe academiejaar, nam september ook voor Vlaskracht een vliegende start.
Vandaar dat we een tussentijdse nieuwsbrief publiceren met de laatste nieuwe punten.

  • Oprichting

Het bestaan van Vlaskracht is nu een feit, alle administratie is rond en we mogen ons een volwaardige CVBA volgens de ICA-principes noemen. Vanuit het bestuur zullen we er dan ook alles aan doen om ons te uiten als een volwaardige coöperatie die op een professionele manier zal handelen naar de waarden waarvoor Vlaskracht staat. Je kan ons steeds schriftelijk contacteren op onze gemeenschappelijke zetel “Hangaar K – Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk”.

Hieronder een foto van de oprichters bij de notaris.

Ondertussen zijn we ook lid van REScoop (www.rescoopv.be) en vragen we de NRC-erkenning aan (www.cooperatiefvlaanderen.be/nrc-erkenning  /  www.energiesparen.be).

Vanuit Leiedal is er ook een interview gepubliceerd over het reilen en zeilen van Vlaskracht. Het interview geeft in 16 punten weer waarvoor Vlaskracht staat.
http://klimaatmanifest.tumblr.com/post/178241419651/vlaskracht-de-eerste-burgerco%C3%B6peratie-in-zwv

  • Week van de duurzame gemeente
Stad Kortrijk zette Vlaskracht in de bloemetjes voor de inzet voor een duurzamere samenleving. We werden geprezen voor wel liefst 3 SDG’s (Sustainable Development Goals).

https://www.duurzamegemeente.be/gemeenten/kortrijk
  • Groep UBUNTU – PV project

Naast een geslaagde opstart kunnen we ook met trots melden dat het eerste project binnen is. In samenwerking met Groep Ubuntu zal Vlaskracht hun locatie te Avelgem en Kuurne voorzien van zonnepanelen. Via burgerparticipatie zal Vlaskracht dit project uitvoeren waardoor Groep Ubuntu duurzame stroom kan opwekken met een forse besparing tot gevolg. De voorbereidingen lopen op volle toeren waarbij we het project volledig zullen voorstellen en aansluitend een kapitaaloproep gelanceerd zal worden.

Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie die personen met een beperking ondersteunt in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Groep Ubuntu biedt deze personen een ruim en divers aanbod aan op vlak van wonen, werken, vorming en vrije tijd. Vanuit Vlaskracht zijn we dan ook trots om ons steentje hieraan bij te kunnen dragen.

  • Projecten en Communicatie

Zoals we eerder aankaarten in vorige nieuwsbrieven, zijn we nog steeds op zoek naar helpende handen. Daarom organiseren we 2 momenten volgens onderstaande omschrijving en nodigen we je hiervoor vriendelijk uit:

Werkgroep Communicatie Maandag 1 Oktober 19h30 – 22h, zaal Stephenson, Hangaar K
Op maandag komen we samen voor Communicatie: voorbereiden van ons startevent (streefdoel: eerste helft December), website, Twitter, vormgeving, inhoud, leden-werving acties,… kom je mee botvieren en zie waar je wil en kan aan bijdragen.
Trekkers: Philippe Awouters (0471/021.021) en Mario Verhellen (0495/54.89.22)

Werkgroep Projecten Woensdag 3 Oktober 19h30 – 22h, zaal Stephenson, Hangaar K
Op woensdag samenkomst voor stand van zaken van de projecten (zon & wind): het eerste heel concrete project, waar het om gaat in de ingediende aanbesteding, verdere acties naar nieuwe pistes,…
Trekkers: Matthias Zuliani (0499/24.67.54) en Wouter Dolphens (0485/50.89.11)

Wil je mee helpen aan leden-administratie, financiën, Vlaskracht –stand op events,… laat het weten!

  •  Website en aandelen
Begin november zal de website (http://www.vlaskracht.be) vorm krijgen, het zal dan ook mogelijk zijn op alvast 1 aandeel van €250 aan te kopen. Bij een kapitaaloproep zal het mogelijk zijn meerdere aandelen aan te kopen.