Vlaskracht partner van het Vlaams Energiebedrijf voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties

Gemeenten, scholen en publieke organisaties kunnen voortaan zonder bijkomende aanbesteding terecht bij Vlaskracht voor het installeren van hun zonnepanelen.

Onlangs kreeg coöperatie Vlaskracht goed nieuws: het wordt partner van het VEB voor het plaatsen van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Het VEB (Vlaams EnergieBedrijf) ontzorgt de openbare sector om duurzaam en efficiënt met energie om te springen. Onlangs vernieuwde het haar raamcontract voor het plaatsen van zonnepanelen met burgerparticipatie bij openbare besturen, scholen en andere publieke diensten.
Het ging via een tender op zoek naar partners die hen kunnen bijstaan in het ondersteunen van steden en gemeenten of organisaties die onder de wetgeving op de overheidsopdrachten vallen.
Vlaskracht nam deel en werd weerhouden.

Het samenwerken met Vlaskracht biedt een stad, gemeente, school of andere publieke organisatie heel wat voordelen. Het bestuur, de school of de vzw moet geen openbare aanbesteding uitvoeren maar kan rechtstreeks van het aanbod gebruik maken. Dat beperkt de administratieve rompslomp en versnelt de realisatie. Vlaskracht ontzorgt hen met andere woorden volledig.

Hoe werkt het systeem?

Bij een stroomafnameovereenkomst met burgerparticipatie neemt de burgercoöperatie (zoals Vlaskracht) de financiering, de installatie en het onderhoud van uw hernieuwbare energieproject voor zijn rekening. 

Vlaskracht is een interessante partner omdat wij als coöperatie van voordelige tarieven kunnen genieten bij de aankoop en plaatsing van zonnepanelen. 
Na afloop van het contract wordt u kostenloos eigenaar van de installatie.
Bovendien betaalt u gedurende het contract een vaste prijs voor de lokaal verbruikte hernieuwbare stroom. 

Vlaskracht ontzorgt het bestuur hierbij volledig: wij nemen de projectopvolging bij de plaatsing van de panelen op ons en staan ook nog 20 jaar in voor de exploitatie van de installaties. Tot slot zijn wij als professionals goed op de hoogte van de verschillende tools en mogelijkheden die er op heden al zijn.

Wat zijn de voordelen voor de organisaties?

  • Gemeentebesturen, stadsbesturen, schoolgemeenschappen of andere grotere publieke organisatie hebben meestal verschillende vestigingen waarop zonnepaneleninstallaties kunnen geïnstalleerd worden en waardoor ook energiedelen interessant wordt.
  • Naast het eigen verbruik kan u de energie-overschotten gewoon op de markt verkopen. Dit kan bijvoorbeeld heel interessant zijn in de zomerperiode wanneer er veel energie-opbrengst is en weinig eigen verbruik.
  • Iedereen kan mee participeren, wat niet alleen bijdraagt tot het communityverhaal, maar ook perfect past in uw duurzaamheidsbeleid.
  • Hierdoor werkt u ook mee om de Vlaamse klimaatdoelstellingen te halen.

Meer info

Wie meer info wil, die kan altijd terecht op https://www.veb.be/energie-opwekken/zonnepanelen-burgerparticipatie

Of contacteer ons gewoon via info@vlaskracht.be . We komen graag vrijblijvend even langs om te kijken hoe we samen uw klimaatambities waar kunnen maken.