Vlaskracht wil mee investeren in de bouw van 2 windturbines in Avelgem – Zwevegem 

Willen we lokaal groene elektriciteit opwekken, dan moet Vlaskracht ook investeren in de bouw van windturbines in onze regio. Daarom stapt Vlaskracht mee in een windproject van Engie en Eneco die twee windturbines willen bouwen op het grondgebied Avelgem – Zwevegem.  Lees meer: 

Op dit moment loopt een omgevingsonderzoek waarbinnen Vlaskracht een online buurtbevraging organiseerde. Bewoners in een straal van 3 km rond de plaats waarvoor een aanvraag zal ingediend worden voor de installatie van deze windturbines, konden via deze bevraging laten weten wat ze over dit project dachten en welke vragen ze hieromtrent hadden. De resultaten van deze bevraging werden tijdens een buurtbijeenkomst op 15 februari in ’t Scheldeschuurke voorgesteld. Aanwezigen kregen toen ook nog de kans om bijkomende vragen voor te leggen. Alle vragen werden gebundeld en zijn intussen overgemaakt aan Engie en Eneco. Deze zullen door onafhankelijke studiebureaus onderzocht en beantwoord worden. Deze resultaten hiervan worden opgenomen in een expo die plaats vindt op 19 en 26 maart telkens tussen 10 en 12 u in Spirits Vally, Doorniksesteenweg 402 te 8583 Bossuit. Deze vragen kan je hier lezen. Je bent uiteraard ook welkom op deze expo. 

Indien de omgevingsaanvraag door de overheid wordt goedgekeurd, zal de buurt als eerste de kans krijgen om in dit project te investeren en dus ook te delen in de opbrengsten van dit windproject.